+31(0)10 30 70 161 info@maastt.com

Waterstofperoxide service

Waterstofperoxide is een zeer instabiel product. Installaties, zoals opslagtanks en leidingwerk moeten vóór ingebruikname zeer schoon zijn.

Omschrijving

Slechts een kleine vervuiling, zoals bijvoorbeeld ijzeroxide, kan ervoor zorgen dat waterstofperoxide zich ontbindt. Dit is een zeer heftige reactie. Het is daarom belangrijk om heel zorgvuldig met waterstofperoxide installaties om te gaan en voor gebruik grondig te reinigen. Als minimale behandeling geldt: ontvetten, passiveren en het uitvoeren van een stabiliteitstest. Door waterstofperoxide in een lage concentratie te circuleren wordt de stabiliteit vastgesteld. In veel gevallen wordt ook een beitsprocedure voorgeschreven.

Vergelijkbaar met installaties die met zuurstofrijke gassen werken, moeten waterstofperoxide systemen dus zeer schoon zijn.  Met behulp van onze waterstofperoxide service kan het systeem veilig in bedrijf genomen worden.

Wij hebben uitgebreide ervaring met de toonaangevende peroxide fabrikanten en zijn bedreven met hun eisen voor chemische reiniging.

Verder lezen

Voor verdere verdieping in het reinigen van een waterstofperoxide installatie wij graag naar de Solvay procedure.

Protect your investment, minimise downtime and optimise your process

Contact

+31(0)10 30 70 161
info@maastt.com

Locaties

Sheffield (GBR)
Rotterdam (NLD)
Antwerpen (BEL)

Volg ons