+31(0)10 30 70 161 info@maastt.com

Roestvast staal beitsen

Voor het beitsen van roestvast staal wordt een corrosief zuur gebruikt om bijvoorbeeld vervuiling en lasverkleuring weg te halen.

Omschrijving

 

Een veel gebruikt beitsmiddel bestaat uit onder meer salpeterzuur en fluorwaterstofzuur. Anders dan bij het passiveren van rvs, wordt het oppervlak tijdens het beitsen geëtst. De redoxreactie zorgt ervoor dat een beetje basismateriaal wordt opgelost. Het gebeitste oppervlak is meestal egaal, mat grijs van kleur, waarbij alle sporen van lasverkleuring zijn verwijderd. Dit is de reden dat we deze behandeling niet adviseren voor gepolijste of bewerkte oppervlakken. Daarentegen beïnvloedt chemisch passiveren de oppervlakteruwheid niet en blijft het esthetisch onveranderd.

Net als andere chemische reinigingen (bijvoorbeeld ontvetten en derouging), is beitsen een reinigingsprocedure om vervuiling te verwijderen en zo de beste condities te creëren voor effectieve passivatie. Voor rvs dat in een corrosieve of agressieve omgeving wordt gebruikt, is beitsen en passiveren essentieel.

Verder lezen

Voor verdere verdieping in het beitsen van roestvast staal verwijzen wij graag naar:

Voor / Na behandeling

Protect your investment, minimise downtime and optimise your process

Contact

+31(0)10 30 70 161
info@maastt.com

Locaties

Sheffield (GBR)
Rotterdam (NLD)
Antwerpen (BEL)

Volg ons