+31(0)10 30 70 161 info@maastt.com

Introductie reinigingsmethoden

Nadat de metaalsoort en de vervuiling precies zijn vastgesteld, wordt een reinigingsprocedure gekozen. Afhankelijk van het ontwerp en omgevingssituatie kunnen we kiezen uit een aantal reinigingsmethodes.

Dompelen

Halffabricaten of werkstukken die binnen de maximale dimensies van een behandel-bad passen, kunnen ondergedompeld worden. Dit is een goed controleerbaar proces met voorspelbare kwaliteit.

Circulatie

Voor fabrieksinstallaties waarbij chemische reiniging op locatie noodzakelijk is, wordt veel gebruik gemaakt van de circulatie methodiek.

Hierbij wordt een tijdelijk reinigingssysteem gebruikt om de chemicaliën door de te behandelen onderdelen te pompen. Tijdens de engineering wordt op basis van de systeemeisen bepaald, aan welke technische specificaties het tijdelijk systeem dient te voldoen.

Tijdens de circulatie worden de effecten continue geanalyseerd met meetinstrumenten. De kwaliteit van het resultaat wordt zo objectief vastgesteld.

Downloads:

1. Infosheet Chemicals & Equipment

Sproeibeitsen

Deze methode wordt gekozen wanneer het te behandelen object niet gedompeld kan worden. Dat kan zijn vanwege de afmetingen, kans op luchtzakken of risico van capillaire werking die het zuur opsluit in nauwe ruimtes.

Tankwassen

Voor het reinigen van diverse soorten tank zoals, opslagtanks en productietanks, word veelal gebruikt gemaakt van tank-was machines of sproeibollen. Afhankelijk van de grootte van de tank, worden deze in het midden van de tank gecentreerd zodat alle wanden dezelfde impact krijgen van de reinigingsvloeistof. Bij grote tanks worden meerdere tank-was machines of sproeibollen geplaatst.

Handmatig beitsen

Voor field welds en reparatiewerkzaamheden kan handmatig beitsen noodzakelijk zijn.
Hoewel dit vaak gezien wordt als simpel en makkelijk werk, is veiligheid en kwaliteitsbewaking uiterst belangrijk.

Dit vraagt om een zorgvuldige benadering, kennis van zaken en de nodige ervaring. Wij zijn u graag van dienst.

Protect your investment, minimise downtime and optimise your process

Contact

+31(0)10 30 70 161
info@maastt.com

Locaties

Sheffield (GBR)
Rotterdam (NLD)
Antwerpen (BEL)

Volg ons