+31(0)10 30 70 161 info@maastt.com

Marine

MaasTT voelt zich goed thuis in de maritieme sector. Wij hebben jarenlange ervaring in de scheepsbouw en in de offshore.

Praktijkvoorbeelden

 

Project supply & research vessel: passiveren CuNiFer firefighting systeem

Cunifer is een legering van koper, nikkel en ijzer, die zeer goed bestand is tegen corrosie. Daarom wordt dit materiaal in de scheepvaart veel gebruikt voor leidingwerk dat wordt blootgesteld aan zeewater.

Door het cunifer voor de inbedrijfstelling, chemisch te behandelen, wordt een passivatielaag gevormd. Dit leidt tot een verbeterde corrosie bestendigheid en bevordert de levensduur van de installatie, die in een corrosief milieu werkzaam is.

Voor technische verdieping verwijzen wij u graag naar het onderzoek van Annemarie Ruitenberg.

Project heavy lift vessel: reiniging koelwatersyteem 

Door onjuiste koelwater behandeling kunnen zowel de koelwater-ringleiding, als ook de warmtewisselaars vervuild raken. Ook al tijdens de constructie fase kan het systeem vervuild raken. De vervuiling kan ook ontstaan door een lekkage waarbij hydrauliek olie in het koelwater terecht komt.

Met behulp van een met chemische reiniging, worden vervuilingen en ongewenste afzettingen in en op warmtewisselaars verwijderd om zo het teruglopende rendement te herstellen.

Gepland onderhoud op een reparatiewerf, of spoedwerk tijdens het bunkeren: MaasTT helpt haar klanten om reiniging, onderhoud en reparatie volgens een strakke planning uit te voeren.

Protect your investment, minimise downtime and optimise your process

Contact

+31(0)10 30 70 161
info@maastt.com

Locaties

Sheffield (GBR)
Rotterdam (NLD)
Antwerpen (BEL)

Volg ons