+31(0)10 30 70 161 info@maastt.com

Food & Pharma

De farmaceutisch industrie en de voedselindustrie zijn sectoren waar aanvullende maatregelen en regelgeving van kracht zijn, om de veiligheid van mensen te waarborgen. Omdat wij het belang hiervan erkennen, zijn onze processen ontwikkeld volgens de laatste standaarden met als basis de volgende normen: ASTM A380, ASTM A967 en ASME BPE.

Voor de farmaceutische industrie is een aparte vloot met materieel beschikbaar om ongewenste onderlinge besmetting te voorkomen. Onze protocollen en communicatie standaard sluiten aan op cGMP. Met ruim 20 jaar ervaring in huis, is voor deze sector Inox Passivation ons center of excellence. Zie voor meer info: www.inoxpassivation.com

Wat is passiviteit?

Passivatie komt van het woord passief. Het verwijst naar de inerte laag die werkt als bescherming van een metaal. Door de passieve laag is het metaal minder beïnvloedbaar voor corrosie en oxidatie van buitenaf. Deze laag aan de buitenzijde van het metaal functioneert als een microcoating. De passivatie-laag wordt gecreëerd door een chemische oppervlaktebehandeling van het basismateriaal. Passiviteit kan ook spontaan ontstaan door een reactie met de buitenlucht.

Verstoring van de passivatie-laag

RVS (Roestvast staal) kan toch oxideren als de kwetsbare passivatie-laag verstoord wordt. Dit kan veroorzaakt worden door besmetting met vreemd ijzer of door plaatselijke inbreng van veel warmte. Dit laatste kan optreden bij een lasverbinding, of door mechanische bewerking. Ook kan tijdens het gebruik van de productie-installatie een organische of anorganische aanslag ontstaan waardoor het RVS niet meer passief is.
Dit zijn redenen waarom RVS opnieuw moet worden gepassiveerd. En in sommige gevallen moet zelfs gebeitst worden.

Cleaning In Place

In de voedselindustrie en in de farmaceutische industrie worden vaak CIP-systemen gebruikt om tussen de producties door het gehele systeem te reinigen. In aanvulling hierop voert MaasTT onderhoud uit om hardnekkige aanslag te verwijderen met behulp van sterker geconcentreerde reinigingsmiddelen. Hiertoe wordt de speciaal daarvoor door INOXpassivation  ontwikkelde EvoTec ingezet.

Praktijkvoorbeelden

Passend bij het karakter van onze onderneming zijn wij terughoudend om over onze klanten te spreken. Met grote zorgvuldigheid beschermen wij gevoelige informatie over de door ons uitgevoerde projecten. Er zit natuurlijk wel enige trots verborgen in ons team. We verzorgen al vele jaren preventief onderhoud voor klanten die ervoor kiezen om steeds bij ons terug te komen. In een aantal gevallen is sprake van bijzondere technische uitdagingen of grote urgentie. De opgebouwde relatie vormt dan de basis voor een oplossingsgerichte samenwerking. Wij werken graag als partners om succesvol speciale projecten uit te voeren en tevens de kosten goed in de hand te houden.

Project pre-commissioning cleaning

Voor de inbedrijfsstelling van (een onderdeel van) een fabrieksinstallatie verzorgt MaasTT de chemische oppervlaktebehandeling van veelal rvs-leidingen en tanks zodat de corrosiebestendigheid optimaal is en het systeem schoon wordt opgeleverd. Deze chemische technische reiniging wordt volgens beproefde en gestandaardiseerde procedures uitgevoerd.

 

Project gepland preventief onderhoud

In de farmaceutische productie wordt gebruik gemaakt van ultra gezuiverd water. Deze watersystemen zijn gevoelig voor een potentieel zeer schadelijke vorm van aanslag: ROUGE. Om deze aanslag en verergering daarvan te voorkomen, maken onze klanten gebruik van onze service om hun systemen met een zekere regelmaat te behandelen.

Before / After

Protect your investment, minimise downtime and optimise your process

Contact

+31(0)10 30 70 161
info@maastt.com

Locaties

Sheffield (GBR)
Rotterdam (NLD)
Antwerpen (BEL)

Volg ons