+31(0)10 30 70 161 info@maastt.com

Biofilm verwijderen

Biofilms komen voornamelijk voor in watersystemen.

Omschrijving

Een biofilm is een laag van micro-organismen, omgeven door zelfgeproduceerd slijm,  vastgehecht aan een oppervlak. Indien onopgemerkt en onbehandeld, kunnen biofilms zich ontwikkelen tot complexe en lastig te verwijderen vervuilingen, bijvoorbeeld MIC (microbial induced corrosion). Dit komt mede door de aanwezigheid van diverse bacteriën.

Tijdens het kiezen van een reinigingsprocedure, moet goed rekening gehouden worden met het materiaal van het te behandelen systeem. Zo is bijvoorbeeld Natriumhypochloriet zeer effectief tegen biofilm,  maar potentieel zeer schadelijk voor roestvast staal. Er is zelden één oplossing passend voor alle situaties.

Ons aanbod van diverse reinigingsproducten kan worden aangepast aan uw specifieke situatie. Van bekende opties zoals natriumhydroxide, perazijnzuur en waterstofperoxide tot andere meer technische oplossingen, gebruikmakend van chloordioxide en alkalische producten.

Verder lezen

Voor verdere verdieping in het verwijderen van biofilms verwijzen wij graag naar het kennisplatform van IFT www.ift.org external link alt icon.

Protect your investment, minimise downtime and optimise your process

Contact

+31(0)10 30 70 161
info@maastt.com

Locaties

Sheffield (GBR)
Rotterdam (NLD)
Antwerpen (BEL)

Volg ons